Onze aanpak is die van

Totaal ontzorgen

Als u besluit te bouwen met Jan Snel, kiest u voor een Snelwoning. Een Snelwoning betekent dat u volledig ontzorgd wordt en dat wij meedenken van ontwerp tot en met oplevering. We gaan daarin desgewenst zo ver dat we het zogenaamde SNEL-Model hebben bedacht. Dit model laat in 8 stappen zien dat we niet alleen produceren maar ook kunnen helpen bij de totale regie van het huisvestingsproces.

 

01

Stap 1. Design

Welke woning past er in uw plan? De Snelwoning is in de basis zeer compleet. Een comfortabele grondgebonden nul-op-de-meterwoning, met warmtepomp en koeling, twee slaapkamers en een ingerichte keuken en badkamer. Verkrijgbaar in twee beukmaten: 5.40 of 6.00 meter breed. Uitvoerbaar met een plat dak of een langskap (met extra zolderruimte). Het woonoppervlak van de woningen (GBO) loopt daarmee uiteen van 77 tot 115 m² GBO. U kunt in de designfase zelf de woning samenstellen en kiezen uit een aantal verschillende soorten gevelsteen, -kleuren en duurzame gevelbekleding. Er zijn verschillende uitvoeringen van de plattegronden om de woningen goed aan te laten sluiten bij hun nieuwe stedenbouwkundige omgeving. In de woningconfigurator kunt u de woningen zelf samenstellen.

02

Stap 2. Contract

Kopen, huren of leasen? Alle vormen van financieren zijn met ons te bespreken. Tenslotte zijn we geen gewone woningbouwer, maar een flexibel bedrijf. Daarnaast bieden we ook geen gewone woning. Omdat onze Snelwoning demontabel en herplaatsbaar is, kunnen andere financieringsvormen uitkomst bieden. Zo kunnen we na groei bij een krimpende woonvraag ook een passende oplossing bieden. Een enorme opluchting voor veel corporaties. Maar we kunnen ook meer in de contractfase. Zo ondersteunen we professionele organisaties in vastgoed bij het indienen van de bouwaanvraag. Door de demontabele aard van onze woningen kunnen we bouwaanvragen vaak net iets slimmer insteken, dat is gewoon onderdeel van onze contracting fase.

03

Stap 3. Tijdelijke huisvesting

Wat te doen met bestaande huurders? Het besluit om een gehele woonwijk te vervangen of een locatie voor statushouders te realiseren is al genomen. Maar wat te doen met bestaande huurders of woningzoekenden die vanaf dat moment tijdelijk elders moeten worden gehuisvest? Ook hiervoor zijn we een ervaren partner, die precies weet hoe tijdelijk wonen op een ontspannen manier kan worden geregeld. We nemen desgewenst alle werkzaamheden uit handen. Van de verhuizing, tijdelijke woonoplossingen tot en met de opslag van persoonlijke eigendommen aan toe.

04

Stap 4. Bouwen

Hoe snel wilt u de woning klaar? Alle Snelwoningen worden in de fabriek geproduceerd en op locatie gemonteerd. Het is mogelijk om de plaatsing van een groot aantal woningen binnen 2 weken te realiseren. We weten echter dat het langer duurt om alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouw- en woonrijp maken van de omgeving, te realiseren. We gaan uit van een reële bouw- en voorbereidingstijd van 14-16 weken. Van weiland tot woonwijk in nog geen vier maanden tijd!

05

Stap 5. Inrichten

Wat als uw huurders net iets meer nodig hebben? In basis bouwen we huizen voor onze opdrachtgevers. Maar soms komt het voor dat die doorverhuren aan een speciale doelgroep zoals gezinnen die naar Nederland komen zonder bezittingen, of ook Nederlandse huishoudens die een duwtje in de rug nodig hebben. In die gevallen kunnen we opdrachtgevers ook helpen met de kant-en-klare inrichting van zowel de woning als de tuin. Kant-en-klaar betekent dan ook echt dat huurders er direct in kunnen. Dus een woning, inclusief wasmachine en het bestek in de keukenla. Desgewenst organiseren we dat met lokale partners, goed voor het lokale draagvlak en uitstekend voor de duurzaamheid.

06

Stap 6. Uithuizen en terughuizen

Hoe regelen we de verhuizing van uw bewoners? Voor meerdere van onze opdrachtgevers hebben we bewoners ondergebracht in tijdelijke woningen tijdens een bouwperiode. Hierdoor hebben we de ervaring en de mogelijkheden om ook de verhuizing uit hun huidige woning, naar een tijdelijke woning en daarvanuit naar hun nieuwe Snelwoning te begeleiden. In samenwerking met erkende partners op dat gebied, worden er individuele afspraken met bewoners binnen een raamafspraak gemaakt over de meest soepele en ontspannen intrek in hun Snelwoning. Totale ontzorging ook voor uw huurders.

07

Stap 7. Onderhoud

Bij de ontwikkeling van de Snelwoning hebben we ook rekening gehouden met het onderhoud. Geen zorgen meer over het aanbesteden en contracteren van verschillende partijen voor onderhoud, schilderwerk, sanitair en technische installaties. Wij zetten met de Snelwoning in op een duurzame relatie met u als opdrachtgever. Daarom bieden we bij de Snelwoning een all-in onderhoudscontract voor een periode van 10 of 15 jaar. Die wordt geïndexeerd met de CPI-index. We hebben de woningen zelf ontwikkeld, gemaakt en gebouwd. Wel zo gemakkelijk om ze door ons te laten onderhouden, toch?

08

Stap 8. Hergebruiken

Een Snelwoning kan gemakkelijk 40 jaar mee, net als ieder ander grondgebonden huis. Maar waar u normaal moet gaan slopen komt het laatste grote voordeel van de Snelwoning naar voren. Een Snelwoning is 100% demontabel en verplaatsbaar. Hierdoor is het mogelijk om de woning op een andere locatie opnieuw op te bouwen en in gebruik te nemen. Dat kan op ieder moment. Maar u hoeft natuurlijk niet 40 jaar te wachten. Als de vraag verandert kunt u eerder de woning laten vervangen voor een, op dat moment, beter passende oplossing. Wel zo relaxed om te weten met de grote maatschappelijke vraagstukken die de komende jaren in het verschiet liggen.

direct in contact

Vraag direct een rondleiding aan

Vul onderstaand formulier in en vraag vrijblijvend een persoonlijke rondleiding aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.